Dopady pandemie COVID-19 na ekonomiku ČR - Padrnos, Martin (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů pandemie na ekonomiku České republiky. Dopady jsou zjišťovány pomocí predikce hypotetického vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů za předpokladu, že by pandemie nenastala, a následným porovnáním s reálnými daty. Práce odhalila okamžité, ale pouze přechodné dopady na vývoj HDP a nezaměstnanosti, zatímco dopady na vývoj obchodní bilance a inflace se projevily později a byly perzistentnější. Tyto závěry poukazují na citlivost jednotlivých ukazatelů při pandemických a podobných negativních situacích a přináší důležité poznatky pro vytváření krizových strategií.