Dopady pandemie COVID-19 na ekonomiku ČR - Padrnos, Martin; Pokorný, Tomáš; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů pandemie na ekonomiku České republiky. Dopady jsou zjišťovány pomocí predikce hypotetického vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů za předpokladu, že by pandemie nenastala, a následným porovnáním s reálnými daty. Práce odhalila okamžité, ale pouze přechodné dopady na vývoj HDP a nezaměstnanosti, zatímco dopady na vývoj obchodní bilance a inflace se projevily později a byly perzistentnější. Tyto závěry poukazují na citlivost jednotlivých ukazatelů při pandemických a podobných negativních situacích a přináší důležité poznatky pro vytváření krizových strategií.
Vedoucí práce: Tomáš Pokorný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses