Revenue-based financování firem v e-commerce - Pavlovič, Tomáš (2023)
Bakalářská práce se zabývá uvedením a problematikou financování na základě příjmů a porovnáním s alternativními formami financování z hlediska primárně SME firem v rámci e-commerce sektoru trhu. První část práce se zabývá definicí pojmů, vysvětlením fungování této relativně nové formy financování a proč je zejména výhodná právě pro menší a středně velké firmy působící v e-commerce. V druhé části se práce zabývá komparací revenue based financování s jinými alternativami financování, konkrétně s bankovními úvěry a financování rizikovým kapitálem, a dále krátkým rozborem globálního a českého trhu a jeho predikovaného budoucího vývoje. V závěrečné části se zabývám studií tří společností z praxe, identifikací nabízených produktů a procesem schvalování potenciálních klientů.