Analýza vlivu populismu vlád s účastí Silvia Berlusconiho na penzijní systém v Itálii v letech 1994-2022 - Branyšová, Barbora; Brabec, Petr; Skopeček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se primárně zaměřuje na osobu podnikatele a politika Silvia Berlusconiho a klade si za cíl zjistit, zda a popřípadě jak ovlivnil populismus vlád s jeho účastí italský penzijní systém. V práci se tak propojuje aspekt nejen ekonomický, ale i politologický a sociologický. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku pojmů a základních koncepcí spojených s tématem práce. Hlavními předměty zkoumání jsou reformy penzijního systému v Itálii v kontextu tehdejšího politického uskupení. V praktické části práce jsou rozebrány jednotlivé reformy, jejich politické pozadí a dopady na společnost. Z analýzy výše jmenovaného plyne, že způsob, kterým se Berlusconi dostal k moci, byl populistický. O reformách penzijního systému zformovaných jeho vládou se to již říci nedá.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses