Reklama v bankovním sektoru a její vliv na retailové zákazníky - Králová, Karolína (2023)
Bakalářská práce vymezuje specifika bankovní reklamy ve srovnání s reklamou obecně a zkoumá vliv bankovní reklamy na zákazníky v Česku a na Slovensku při výběru běžného bankovního účtu. Také zkoumá pohled zákazníků na atributy bankovní reklamy a image banky. Dotazníkové šetření mezi 71 respondenty zjistilo, že okamžitý vliv reklamy na zákazníky při výběru běžného účtu nemusí být markantní, avšak v dlouhodobém časovém horizontu ovlivnila až třetinu dotazovaných. Nejpodstatnějšími atributy reklamy se kromě pravdomluvnosti ukázala být vizuální stránka a schopnost informovat o produktu či bance. Image banky má na zákazníky také jistý vliv při vnímání reklamy, ale není rozhodujícím faktorem. Jako nevhodnější komunikační kanál pro banku se zdá být internetová reklama a reklama na sociálních sítích, která se finančně dokáže přizpůsobit rozpočtu zadavatele a zároveň disponuje schopností masově zasáhnout jednotlivé cílové skupiny diverzifikovaným sdělením.