Propojení multitaskingu a produktivity v kontextu behaviorální ekonomie - Podhirna, Jakub; Špeciánová, Jitka; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Cílem práce je zjistit, zda mají sociodemografické faktory jako např. věk, pohlaví a rasa, přítomnost pasažérů a druhy dopravního prostředku vliv na pravděpodobnost používání mobilních telefonů a jiných typů rozptýlení pozornosti, jako kouření a jedení, během řízení. Data byla získána z datových souborů amerického úřadu pro bezpečnost silničního provozu, které obsahují detailní informace o účastnících dopravních nehod. Vyselektovaná data byla analyzována pomocí probitové regresní analýzy, pomocí které bylo zjištěno, že kromě druhu dopravního prostředku mají všechny sledované faktory vliv na rozptýlení řidiče během dopravní nehody. Tato studie spojuje převážně teoretické a simulátorové studie s empirickými daty a následně je komparuje. Kromě toto je v práci obsaženo i odůvodnění řidičů, proč se tak chovají, a protiopatření, kterými má být toto chování zastaveno.
Vedoucí práce: Jitka Špeciánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses