Analýza financování fotbalových klubů v České republice a Velké Británii v letech 2018-2022 - Neděla, Jiří (2023)
Cílem bakalářské práce je analýza financování fotbalových klubů v České republice a Velké Británii v letech 2018-2022. V teoretické části jsou představeny a vysvětleny pojmy, které se pojí s platnou legislativou k financování fotbalu a obecnému financování sportu v České republice. Dále jsou zde popsané národní a mezinárodní fotbalové organizace a jejich vztah k financování fotbalových klubů, včetně příjmů a výdajů samotných klubů. V úvodu praktické části je rozebrána struktura financování fotbalu v ČR a je provedena analýza příjmů FAČR. Zároveň je zde vyvrácena hypotéze týkající se výše příspěvku podle počtu aktivních členů v jednotlivých sportovních svazech. Dále je zde provedena analýza příjmů FA s následnými politicko-hospodářskými doporučeními, které by mohli zlepšit situaci ve financování fotbalu a fotbalových klubů v České republice.