Analýza vybraných faktorů determinujících ceny nemovitostí - Tran, Thang Quang (2023)
Bakalářská práce se zabývá vybranými faktory ovlivňujícími ceny nemovitostí. Cílem této práce je zanalyzovat a vyhodnotit dopad jednotlivých vlivů na změny cen na trhu rezidenčních nemovitostí v České republice. V první části se práce zaměřuje na jednotlivé faktory z hlediska teorie. Tyto faktory se dělí na poptávkové, jež se dále rozlišují na ekonomické a demografické, a nabídkové. Posléze je empiricky ověřen vztah mezi jednotlivými determinanty a cenami nemovitostí metodou korelační analýzy. Závěr práce se věnuje shrnutím výsledků analýzy.