Analýza vybraných faktorů determinujících ceny nemovitostí - Tran, Thang Quang; Šíma, Ondřej; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá vybranými faktory ovlivňujícími ceny nemovitostí. Cílem této práce je zanalyzovat a vyhodnotit dopad jednotlivých vlivů na změny cen na trhu rezidenčních nemovitostí v České republice. V první části se práce zaměřuje na jednotlivé faktory z hlediska teorie. Tyto faktory se dělí na poptávkové, jež se dále rozlišují na ekonomické a demografické, a nabídkové. Posléze je empiricky ověřen vztah mezi jednotlivými determinanty a cenami nemovitostí metodou korelační analýzy. Závěr práce se věnuje shrnutím výsledků analýzy.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses