Kariérní identita mladých dospělých ve vztahu k vysoké škole - Božková, Karolína; Honsová, Pavlína; Motlová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním kariérní identity mladých dospělých studujících na Vysoké škole ekonomické v Praze. Hlavním cílem práce je zjistit zkušenost mladých dospělých studujících na VŠE s budováním jejich kariérní identity a jaký vliv na ně mělo v tomto ohledu studium. Dílčími cíli práce je zjistit podobu jejich dosavadní kariérní zkušenosti, zjistit faktory ovlivňující výběr kariéry, popsat výzvy budování kariéry a zjistit faktory studia na vysoké školy nápomocné při budování kariéry. Výzkumná část práce je založená na polostrukturovaných hloubkových rozhovorech se sedmi studenty VŠE a získaná data byla zpracována metodou interpretativní fenomenologické analýzy. Výstupem diplomové práce jsou výsledky provedeného kvalitativního výzkumu, potvrzení, vyvrácení nebo doplnění teoretického základu a doporučení návrhů pro možnost budoucích výzkumných aktivit v oblasti kariérní identity studentů vysokých škol.
Vedoucí práce: Pavlína Honsová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses