Hodnocení bonity klienta - Kapčiarová, Michaela; Radová, Jarmila; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení bonity klientů v kontextu úvěrového rizika. Hlavním cílem práce je posoudit bonitu podniku Budějovický Budvar, n.p. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou definovány pojmy úvěrové riziko, jeho řízení, úvěrový proces, úvěrové registry a úvěrový rating. Dále analyzuje interní ratingové modely bank, jež představují zásadní prostředek při hodnocení kreditní schopnosti klientů. Proces tvorby interního ratingového modelu následně zahrnuje pečlivou analýzu kvantitativních a kvalitativních proměnných. V empirické části práce je provedena finanční analýza podniku Budějovický Budvar, n.p., ve které jsou využity poměrové ukazatele a následné využití bonitního modelu Kralickova Quicktestu. Na základě provedené analýzy je vyhodnoceno finanční zdraví a úvěruschopnost podniku.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses