Vykazování informací o udržitelném rozvoji vybraných komerčních bank působících v České republice - Klánová, Veronika; Petera, Petr, 1976-; Wagner, Jaroslav, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
V teoretické části diplomové práce je představena problematika udržitelného rozvoje v bankovním sektoru a nový legislativní rámec Evropské unie upravující vykazování o udržitelném rozvoji. Cílem praktické části diplomové práce je odhalit trend vykazování o udržitelném rozvoji v českém bankovním sektoru a získat zpětnou vazbu zástupce analyzovaného vzorku na rostoucí význam vykazování o udržitelném rozvoji v bankovním sektoru a náročnost implementace nové legislativy. Těchto cílů je dosaženo provedením obsahové analýzy tří komunikačních kanálů osmi signatářů Memoranda České bankovní asociace pro udržitelné finance zaměřené na využívané komunikační kanály, využívané metodiky, existenci externího nezávislého ověření, vykazovaná témata, charakter vykazovaných informací a kvantitu vykazovaných informací a dále realizací polostrukturovaného rozhovoru interpretovaného v kontextu zjištění provedené obsahové analýzy a zjištění ostatních autorů představených v teoretické části diplomové práce.
Vedoucí práce: Petr Petera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses