Dopad zrušení superhruhé mzdy - Samee, Humma; Slintáková, Barbora; Kolek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem zrušení superhrubé mzdy jako základu daně z příjmů ze závislé činnosti.. Práce je rozdělena na tři části. První z nich se věnuje popisu konstrukčních prvků zdanění zaměstnanců a sociálního pojistného s platností od 1. 1. 2023. Druhá část práce se soustředí na vývoj základu daně zaměstnance od zavedení superhrubé mzdy. V poslední části se provádí komparační analýza čisté mzdy a daňového zatížení modelových poplatníků před a po zrušení superhrubé mzdy za období let 2020–2023. Dále se zde odhaduje DPH z přírůstku čisté mzdy a srovnává základ daně a sazby daní zaměstnanců ve státech EU.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses