Optimalizácia riadenia portfólia a prioritizácie projektov vo vybranej spoločnosti. - Oravec, Juraj; Svobodová, Hana, 1961-; Köverová, Darina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Práca sa zaoberá riadením projektového portfólia a kladie si za cieľ identifikovať nedostatky v procese riadenia projektového portfólia a prioritizácie projektov vo vybranej spoločnosti. Tieto nedostatky sú navrhnuté na odstránenie pomocou nového softvérového nástroja na tvorbu a riadenie portfólia za účelom optimalizácie procesu prioritizácie. Analýza súčasného stavu riadenia portfólia v spoločnosti prebehla pomocou analýzy dokumentov a polo štruktúrovaných rozhovorov so zamestnancami projektovej kancelárie a osobami vstupujúceho do procesu rozhodovania o projektovom portfóliu spoločnosti. Výsledkom výskumu je implementácia nakonfigurovaného softvérového systému podľa požiadaviek respondentov a zhodnotenie implementácie, ktorá naplnila účel zjednodušenia, sprehľadnenia a urýchlenia manažérskeho rozhodovania v rámci prioritizácie projektov vrátane skrátenia doby potrebnej pre tvorbu a riadenie portfólia zamestnancami projektovej kancelárie spoločnosti.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses