Financovanie regionálneho školstva v Slovenskej republike - Lacušová, Katarína (2024)
V našej bakalárskej práci sa zameriavame na financovanie regionálneho školstva v Slovenskej republike. V prvej časti sa venujeme právu na vzdelávanie a dokumentom, ktoré upravujú túto problematiku. V druhej časti charakterizujeme štruktúru škôl na Slovensku, vysvetľujeme rozdiel vo financovaní regionálneho školstva zo štátneho rozpočtu a z podielových daní. V rámci financovania škôl zo štátneho rozpočtu objasňujeme normatívne a nenormatívne financovanie. Tretia časť je venovaná rozboru financovania dvoch základných škôl z hľadiska príjmov aj výdavkov.