Financovanie regionálneho školstva v Slovenskej republike - Lacušová, Katarína; Maaytová, Alena; Kolek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
V našej bakalárskej práci sa zameriavame na financovanie regionálneho školstva v Slovenskej republike. V prvej časti sa venujeme právu na vzdelávanie a dokumentom, ktoré upravujú túto problematiku. V druhej časti charakterizujeme štruktúru škôl na Slovensku, vysvetľujeme rozdiel vo financovaní regionálneho školstva zo štátneho rozpočtu a z podielových daní. V rámci financovania škôl zo štátneho rozpočtu objasňujeme normatívne a nenormatívne financovanie. Tretia časť je venovaná rozboru financovania dvoch základných škôl z hľadiska príjmov aj výdavkov.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses