Kariérní cesty koučů - Popovičová, Natálie (2023)
Diplomová práce se zabývá kariérními cestami koučů. Hlavním cílem práce je analyzování kariérní cesty vybraného vzorku koučů působících v současné době na českém a slovenském trhu, a to na základě kvalitativního výzkumu s vedlejšími cíli, které se zaměřovaly na uvědomované motivy koučů pro výběr kariéry v oblasti koučování, na zachycení zlomových bodů v kariéře vybraných koučů a na formulaci doporučení pro začínající kouče. Teoretická část obsahuje témata jako koučování, motivace a kariéra a tvoří tak základ pro praktickou část. Podklady pro teoretickou část jsou získány zejména ze zahraniční odborné literatury. Metodologická část obsahuje formulaci výzkumných otázek, popis samotného kvalitativního výzkumu a jeho metod a je zde přiblížen i výzkumný vzorek. Praktická část je věnována samotnému výzkumu a jeho realizaci, je zde obsažena i analýza dat a následná interpretace výsledků. Výsledky jsou interpretovány v návaznosti na teoretický základ. Výsledky mapují kariérní cesty vybraných koučů a měly by pomoci začínajícím koučům k co nejúspěšnějšímu startu jejich podnikání v této oblasti.