Kariérní cesty koučů - Popovičová, Natálie; Jarošová, Eva, 1955-; Šilerová, Lenka, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá kariérními cestami koučů. Hlavním cílem práce je analyzování kariérní cesty vybraného vzorku koučů působících v současné době na českém a slovenském trhu, a to na základě kvalitativního výzkumu s vedlejšími cíli, které se zaměřovaly na uvědomované motivy koučů pro výběr kariéry v oblasti koučování, na zachycení zlomových bodů v kariéře vybraných koučů a na formulaci doporučení pro začínající kouče. Teoretická část obsahuje témata jako koučování, motivace a kariéra a tvoří tak základ pro praktickou část. Podklady pro teoretickou část jsou získány zejména ze zahraniční odborné literatury. Metodologická část obsahuje formulaci výzkumných otázek, popis samotného kvalitativního výzkumu a jeho metod a je zde přiblížen i výzkumný vzorek. Praktická část je věnována samotnému výzkumu a jeho realizaci, je zde obsažena i analýza dat a následná interpretace výsledků. Výsledky jsou interpretovány v návaznosti na teoretický základ. Výsledky mapují kariérní cesty vybraných koučů a měly by pomoci začínajícím koučům k co nejúspěšnějšímu startu jejich podnikání v této oblasti.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses