Komparativní analýza českého a švédského přístupu k pandemii nemoci COVID-19 v letech 2020 a 2021 - Vencovský, Jiří; Šmilňák, Richard; Zubíková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zaobírá vlivem vládních opatření na ekonomiku během pandemie onemocnění COVID-19 v České republice a Švédském království. V teoretické části se práce věnuje prvotnímu vývoji pandemie, ekonomickému vývoji v období před pandemií a strategiím České republiky a Švédského království v boji proti pandemii. Praktická část se zabývá vládními opatřeními a následně jejich dopady na ekonomiku a některé mimoekonomické faktory spojené s pandemií. Závěr této bakalářské práce dochází ke zjištění, že opatření švédské vlády působila méně negativně na ekonomiku i mimoekonomické faktory a vláda Česká republiky by se jimi měla v podobné budoucí krizové situaci inspirovat.
Vedoucí práce: Richard Šmilňák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses