Analýza organizačních bariér u pracovníků se specifickými psychologickými potřebami - Sýkora, Michael; Honsová, Pavlína; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Úzkostné poruchy jsou nejrozšířenějším typem duševních poruch, jejichž prevalence ještě vzrostla vlivem pandemie covid-19. Hlubší pochopení těchto poruch v kontextu pracovního prostředí je klíčové, aby bylo možné vytvářet efektivní strategie a nástroje pro jejich zvládání. Cílem této práce je prozkoumat bariéry, podpůrné mechanismy a potenciální benefity úzkostných poruch v pracovním prostředí u studentů vysokých škol, a na základě těchto zjištění poskytnout doporučení pro relevantní cílové skupiny. Sběr dat proběhl prostřednictvím hloubkových rozhovorů s osmi pracujícími studenty vysokých škol. Při analýze zkušeností participantů byl využit přístup tematické analýzy. Výsledkem bylo odhalení bariér v oblasti efektivity práce, sociálních interakcí a dalších. Jako nejvýznamnější podpůrné mechanismy se mimo jiné ukázaly komunikace a bezpečný prostor. Mezi potenciální benefity patřily empatie a důslednost. Výsledky výzkumné části byly srovnány s teoretickým základem a byla vytvořena konkrétní doporučení pro organizace a pro jedince s úzkostnými poruchami. Přínos této práce spočívá ve zjištěních, která umožňují lepší zvládání úzkostných poruch v pracovním prostředí.
Vedoucí práce: Pavlína Honsová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses