Empirické testování vztahu mezi profitabilitou společností a jejich tržními násobiteli - Doležel, David; Pláničková, Markéta; Zabalueva, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá empirickým testováním vztahu mezi profitabilitou společností a jejich tržními násobiteli. Cílem bylo zjistit, jestli výše ukazatelů profitability společností ovlivňuje jejich tržní násobitele. V teoretické části jsou popsány zkoumané ukazatele rentability a tržní násobitele. Praktická část obsahuje statistické testování vztahu vybraných ukazatelů rentability a tržních násobitelů pomocí Spearmanova korelačního koeficientu. Vztah byl zkoumán v rámci evropského trhu, vybraných zemí a odvětví.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses