Vykazování kryptoaktiv v účetnictví - Nguyen, Phuong Thao (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou vykazování a prezentace kryptoaktiv v souladu s českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS). V úvodní kapitole jsou představeny teoretické základy digitálních aktiv, které jsou důležité pro orientaci a porozumění dané problematice. Další kapitola je věnována účetnímu zobrazení virtuálních aktiv podle české legislativy a IFRS. V praktické části práce jsou na modelovém příkladu prezentovány rozdíly v účetním zpracování kryptoaktiv podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví.