Vykazování kryptoaktiv v účetnictví - Nguyen, Phuong Thao; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou vykazování a prezentace kryptoaktiv v souladu s českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS). V úvodní kapitole jsou představeny teoretické základy digitálních aktiv, které jsou důležité pro orientaci a porozumění dané problematice. Další kapitola je věnována účetnímu zobrazení virtuálních aktiv podle české legislativy a IFRS. V praktické části práce jsou na modelovém příkladu prezentovány rozdíly v účetním zpracování kryptoaktiv podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses