Hodnoty v organizaci - Trkola, Lukáš (2023)
Cílem této bakalářské práce je podrobné zmapování hodnotového zaměření dvou poboček Decathlonu očima jejích zaměstnanců. Součástí je i zmapování hodnot samotných zaměstnanců. Metodologická část je založena na kvantitativní metodě. Sběr dat probíhal na základě dotazníku, který byl v souladu se Schwartzovou teorií hodnot a Schwartzovým dotazníkem hodnotových portrétů (PVQ). V následné analýze výsledků bylo využito středních hodnot a korelace prostřednictvím Pearsonova korelačního koeficientu. Práce porovnává nejen shodné a rozdílné prvky mezi hodnotami organizace a zaměstnanců, ale porovnává i výsledky analýzy mezi oběma pobočkami Decathlonu v rámci několika proměnných.