Regulace účetnictví a účetní profese v Dánsku a její porovnání s českými účetními předpisy - Suchopárová, Kristýna (2023)
Tato bakalářská práce přibližuje účetní prostředí a regulaci v Dánském království. Představuje jednotlivé prameny regulace a následně je porovnává s českými zákony a standardy. Kromě legislativního rámce se zaměřuje i na podmínky a překážky v účetní profesi a jejím vykonávání z pohledu cizince – občana ČR. V praktické části vyzdvihává hlavní rozdíly v účetním řešení, které jsou ukázány na konkrétních účetních výkazech a případech. Cílem práce je poukázat na možnost práce v rámci Evropské unie a poskytnout informace o tom, co potřebuje znát uchazeč o účetní profesi v Dánsku.