Regulace účetnictví a účetní profese v Dánsku a její porovnání s českými účetními předpisy - Suchopárová, Kristýna; Marek, Patrik; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce přibližuje účetní prostředí a regulaci v Dánském království. Představuje jednotlivé prameny regulace a následně je porovnává s českými zákony a standardy. Kromě legislativního rámce se zaměřuje i na podmínky a překážky v účetní profesi a jejím vykonávání z pohledu cizince – občana ČR. V praktické části vyzdvihává hlavní rozdíly v účetním řešení, které jsou ukázány na konkrétních účetních výkazech a případech. Cílem práce je poukázat na možnost práce v rámci Evropské unie a poskytnout informace o tom, co potřebuje znát uchazeč o účetní profesi v Dánsku.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses