Komparace a analýza přístupů k sociálnímu zabezpečení příslušníků romské menšiny v České republice a v Bulharsku (2022) - Vrba, Jan; Brabec, Petr; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je provést komparaci systémů sociálního zabezpečení v České republice a v Bulharsku a vytvořit analýzu dopadů těchto systémů na romskou menšinu. Je provedeno srovnání dávek důchodového pojištění, nemocenského pojištění, státní sociální podpory a státní sociální pomoci. Analýza dopadů se zaměřuje na vliv jednotlivých opatření na romské menšiny s důrazem na zaměstnanost a kvalitu bydlení. Analýza je podpořena kvalitativním výzkumem ve formě rozhovorů provedených s příslušníky romské národnosti.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses