Fundamentální analýza akcie MONETA Money Bank - Ahureiev, Illia; Veselá, Jitka; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce zahrnuje v sobě tři hlavní kapitoly: globální fundamentální analýzu, odvětvovou fundamentální analýzu a firemní fundamentální analýzu. Každá z uvedených částí představuje analýzu akcie na různých úrovních. Globální analýza odpovídá za vliv makroekonomických faktorů na akciový trh příslušné země. V kapitole zaměřené na odvětvovou analýzu jsou probrána specifika bankovního sektoru a jejich vliv na vývoj odvětví. Jako poslední fázi analýzy zařazuji firemní fundamentální analýzu. V rámci této části jsem se zaměřil na faktory, na základě jejichž výsledků lze posoudit vhodnost akcie MONETA Money Bank k nákupu. Kapitola byla rozdělena do dvou částí, a to na analýzu pomocí postupu Petera Lynche a zjišťování vnitřní hodnoty akcie. Výsledkem práce je investiční doporučení.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses