Účetnictví lékařské ordinace v podmínkách České republiky - Staníková, Simona (2023)
Práce je věnována problematice účetnictví pro lékařskou ordinaci. Zmíněny jsou všeobecné, ale i specifické požadavky na provozování lékařské praxe. Práce se zaměřuje především na evidenci hospodářské činnosti jak vedením účetnictví, tak i daňové evidence; část práce je věnována nejběžnějším daním (dani z příjmů a dani z přidané hodnoty). V praktické části je podrobněji analyzována problematika oblasti fakturace zdravotních služeb a následných úhrad. Pozornost se věnuje též porovnání daně z příjmů právnických osob a fyzických osob a způsobům jejich výpočtu.