Přenositelnost manažerských dovedností mezi sektory - Leczkési, Zoltán; Potluka, Oto, 1973-; Pejcal, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práca sa zameriava na prenositeľnosť manažérskych zručností a kompetencií medzi neziskovými organizáciami a verejným sektorom. Popritom skúma, či má oblasť pôsobenia neziskových organizácií alebo kritérium verejnej prospešnosti dopad na to, aké typy manažérskych zručností a kompetencií sú prenositeľné. Teoretická časť sa zaoberá členením neziskových organizácií a kompetenčnými modelmi, ktoré sú použité v neziskovej a verejnej sfére. Skúmané manažérske kompetencie boli vybrané na základe kompetenčného modelu, ktorý bol vytvorený pre neziskové organizácie pôsobiace v oblasti sociálnych služieb. Prenositeľnosť bola stanovená na základe popisnej štatistky a neparametrických testov. Výskum dokázal identifikovať niekoľko komponentov kompetenčného modelu, ktoré sú veľkou pravdepodobnosťou prenositeľné, zároveň našiel zanedbateľný vzťah medzi oblasťami pôsobenia neziskových organizácií a prenositeľnosťou manažérskych zručností a kompetencií. Výsledky výskumu môžu byť užitočné hlavne pri tvorbe kompetenčných modelov pre verejnú sféru a pre politické strany.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses