Analýza vývoje reportingu o udržitelném rozvoji vybraných bankovních institucí - Hušková, Šárka (2023)
Diplomová práce se zabývá analýzou reportingu o udržitelnosti českých bank, konkrétně České spořitelny, Monety a Komerční banky, které spojuje vydávání samostatné zprávy o udržitelnosti a vykazování nefinančních informací podle standardizace GRI. Cílem této práce je zhodnotit pomocí kvantitativní a kvalitativní analýzy zveřejněné informace o udržitelnosti vzhledem ke standardizaci a jejím požadavkům. Předmětem analýzy jsou reporty České spořitelny a Komerční banky za období 2019-2021, respektive reporty Monety 2017-2021.