YouTube reklama a její potenciál v českém mediálním prostředí - Syreskina, Ekaterina; Koudelka, Jan; Lukáš, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem dané diplomové práce je popsat současné možnosti YouTube reklamy v kontextu českého mediálního trhu, zhodnotit její účinnost a postoj internetových uživatelů k reklamě na YouTube v porovnání s reklamou v televizi. Teoretická část práce se zaměřuje na vysvětlení klíčových konceptů souvisejících s marketingem, marketingovou komunikací a internetovou reklamou. Rovněž se věnuje detailnějšímu rozboru platformy YouTube. Praktická část práce obsahuje několik dílčích analýz. První část práce se věnuje analýze výsledků zvolených reklamních kampaní na YouTube, která následně poskytuje vhled do možných očekávaných výsledků pro inzerenty. Druhá část zkoumá postoj spotřebitelů k YouTube reklamě ve srovnání s televizní reklamou a tato část je podpořena výsledky výzkumu MML-TGI. Poslední část práce se zaměřuje na analýzu sledovanosti a dosahu dvou mediálních platforem – YouTube a televize - napříč různými věkovými skupinami. V rámci práce jsou rovněž představena konkrétní doporučení pro budoucí využití formátů in-stream reklamy na YouTube, pro zapojení YouTube do marketingové orientace a obecná doporučení pro zlepšení účinnosti daného druhu reklamy.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses