Nedostatečná znalost českého jazyka jako faktor ovlivňující dynamiku v týmu - Lazar, Alina; Čada, Karel; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá jazykovou vybaveností jedinců v nejmenované společnosti a jejím dopadem na multikulturní tým. Cílem bylo zjistit a zhodnotit aktuální stav u jednotlivců působících v multikulturním týmu v nejmenované firmě spojený s jejich interakcí a případným vlivem jazykových a jiných bariér. Vyhodnocení a analýza dat proběhla na základě polostrukturovaných rozhovorů s respondenty s výkonem práce v Praze. Bylo zjištěno, že jazyk komunikace není hlavním ovlivňujícím faktorem. Podstatnějším se jevil přístup každého jedince, kultura a osobní charakteristiky jednotlivců. Na závěr byly formulovány doporučení pro společnost a vedoucí pracovníky.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses