Rozvoj zaměstnanců v organizaci XY - Hrádková, Nikola (2023)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti XY. Cílem práce je popsat současný systém rozvoje a identifikovat jeho silné a slabé stránky. K dosažení tohoto cíle byla využita kombinace metod, včetně porovnání teorie s praxí, analýzy interních materiálů, rozhovory se zaměstnanci, lokálním manažerem a pracovníky personálního oddělení společnosti. Přínosem práce je na základě poznatků výzkumu odhalit nedostatky a navrhnout možná zlepšení systému v dané společnosti a vytvoření zjednodušeného kompetenčního modelu pro všechny identifikované pracovní pozice společnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy týkající se tématu vzdělávání a rozvoje zaměstnanců. Ve druhé, praktické části, je současný systém vzdělávání a rozvoje zaměstnanců popsán. Závěr práce obsahuje zjištěné nedostatky současného systému vzdělávání a rozvoje a návrhy pro jeho zlepšení.