Vykazování leasingu podle mezinárodních účetních standardů IFRS a české legislativy - Jandušíková, Anna; Šindelář, Michal; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem bakalářské práce je porovnat a vyhodnotit rozdíly, které vznikají účetním jednotkám při vykazování leasingu podle české legislativy a mezinárodních účetních standardů (IFRS). V první části práce je pozornost věnována charakteristice leasingu a jeho úpravám v pojetí obou typů standardů - České legislativy a Mezinárodních účetních standardů. V druhé části se práce věnuje porovnávání rozdílů při leasingu na konkrétních příkladech dvou společností. V závěrečné části jsou poskytnuty vypozorované výsledné rozdíly v standardech a jejich zhodnocení.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses