Obnova a využití benediktinských klášterů v České republice - Mrština, Tomáš; Kouba, Vojtěch, 1983-; Patočka, Jiří, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se věnuje obnově a využití benediktinských klášterů v České republice v současnosti. Věnuje se pouze klášterům, které jsou k 21. 8. 2023 v majetku řádu. Práce nastiňuje historii těchto klášterů, jejich architektonický vývoj, kulturní hodnoty a současné využití. Dále se zabývá obnovou a udržitelným využití klášterních budov a jejich areálů. Zkoumá tyto aspekty na základě vlastního pozorování autora a osobně uskutečněných rozhovorů s hlavními aktéry provozu těchto objektů, tedy nad rámec dohledatelných informací v literatuře a dalších dostupných zdrojů. Cílem práce je krom popisu současného stavu také zjištění možností budoucího využití těchto objektů ve 21. století s respektem k jejich duchovní povaze a historické hodnotě.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses