Zdanění slazených nápojů - Holubová, Zuzana; Slintáková, Barbora; Šantora, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá zdaněním slazených nápojů. Hlavním cílem práce je navrhnout daň ze slazených nápojů v České republice. Teoretická část práce, první kapitola se věnuje charakteristice pojmu slazené nápoje a jejich specifikaci v České republice, fungováním a konstrukčním prvkům této daně a zdaněním slazených nápojů ve vybraných státech. V druhé kapitole je vytvořen přehled empirických studií, které analyzují dopad zdanění slazených nápojů a v návaznosti na to je v kapitole třetí navrhnuta daň ze slazených nápojů v České republice.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses