Sestavování a využití rozpočtů ve vybraném podniku - Sedláčková, Lucie (2024)
Tato diplomová práce se zabývá sestavováním a využitím rozpočtů ve vybraném podniku poskytujícím služby. Hlavním cílem této práce je navrhnout strukturu jednotlivých rozpočtů pro vybraný podnik tak, aby poskytovaly informace důležité k efektivnímu rozhodování. V teoretické části jsou představeny základní pojmy, charakteristiky různých typů rozpočtů a výkazy hlavního podnikového rozpočtu. Dále je v teoretické části popsán současný stav rozpočetnictví v České republice. Praktická část začíná představením vybraného podniku a současného stavu rozpočtování. Následně je popsána mise a vize podniku a provedena SWOT analýza. Poté jsou sestaveny rozpočtová výsledovka, rozpočet peněžních toků a rozpočtová rozvaha. Závěrem jsou shrnuta doporučení pro sledovanou společnost.