Sestavování a využití rozpočtů ve vybraném podniku - Sedláčková, Lucie; Šoljaková, Libuše; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá sestavováním a využitím rozpočtů ve vybraném podniku poskytujícím služby. Hlavním cílem této práce je navrhnout strukturu jednotlivých rozpočtů pro vybraný podnik tak, aby poskytovaly informace důležité k efektivnímu rozhodování. V teoretické části jsou představeny základní pojmy, charakteristiky různých typů rozpočtů a výkazy hlavního podnikového rozpočtu. Dále je v teoretické části popsán současný stav rozpočetnictví v České republice. Praktická část začíná představením vybraného podniku a současného stavu rozpočtování. Následně je popsána mise a vize podniku a provedena SWOT analýza. Poté jsou sestaveny rozpočtová výsledovka, rozpočet peněžních toků a rozpočtová rozvaha. Závěrem jsou shrnuta doporučení pro sledovanou společnost.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses