Analýza daňové podpory rodin s dětmi v zemích OECD - Svintsova, Mariia (2023)
V této bakalářské práci analyzuji daňovou podporu rodin s dětmi v zemích OECD. Ve své práci se pokusím odpovědět na otázky, jaké způsoby daňové podpory rodin s dětmi se používají v zemích OECD a zda jsou tato opatření pro zkoumanou sociální skupinu efektivní a účinné. Cílem této práce je prozkoumat a porovnat různé formy daňové pomoci poskytované rodinám s dětmi v rámci členských zemí OECD. Další cíle představují posouzení účinnosti těchto opatření a návrh hospodářsko-politických doporučení. Za účelem dosažení svých cílů se nejprve zaměřuji na identifikaci možných podob daňové podpory rodin s dětmi a na daňové nástroje, kterými členské země OECD podporují rodiny. Následně pomocí jednoduché lineární regrese vyhodnocuji efektivnost daňové podpory v daných zemích. Závěrem práce formuluji ekonomická a politická doporučení.