Analýza daňové podpory rodin s dětmi v zemích OECD - Svintsova, Mariia; Pavel, Jan, 1978-; Josková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
V této bakalářské práci analyzuji daňovou podporu rodin s dětmi v zemích OECD. Ve své práci se pokusím odpovědět na otázky, jaké způsoby daňové podpory rodin s dětmi se používají v zemích OECD a zda jsou tato opatření pro zkoumanou sociální skupinu efektivní a účinné. Cílem této práce je prozkoumat a porovnat různé formy daňové pomoci poskytované rodinám s dětmi v rámci členských zemí OECD. Další cíle představují posouzení účinnosti těchto opatření a návrh hospodářsko-politických doporučení. Za účelem dosažení svých cílů se nejprve zaměřuji na identifikaci možných podob daňové podpory rodin s dětmi a na daňové nástroje, kterými členské země OECD podporují rodiny. Následně pomocí jednoduché lineární regrese vyhodnocuji efektivnost daňové podpory v daných zemích. Závěrem práce formuluji ekonomická a politická doporučení.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses