Ekonomické dopady změny registračního limitu u DPH v roce 2023 - Paramonov, Jegor; Klazar, Stanislav, 1974-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Daň z přidané hodnoty patří mezi nejvýznamnější příjmy veřejných rozpočtů. V bakalářské práci se zaměřuji na důležitost limitu obratu pro plátce daně z přidané hodnoty. Uvedený limit obratu hraje klíčovou roli při určování, kdo je povinen stát se plátcem DPH a kdo může zůstat mimo tento systém. K nejzajímavějším zjištěním práce patří skutečnost, že i když stát se snaží snížit administrativní zátěž plátců DPH, ti nevykazují velký zájem o zrušení své registrace k této dani.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses