Efekt nadměrné sebedůvěry a intervence na jeho snížení - Klouček, Martin; Vrbová, Lucie; Say, Nicolas; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá efektem nadměrné sebedůvěry. Hlavním cílem je porovnat vybrané intervence, které mohou tento efekt ovlivňovat, a zjistit, do jaké míry tak činí. V této práci je nejprve definován fenomén zvaný efekt nadměrné sebedůvěry včetně jeho složek a způsobů, jak se dá eliminovat. V praktické části je popsán experiment, kde je na základě dvou intervencí zkoumáno, jestli pozitivně ovlivní efekt nadměrné sebedůvěry. Tyto experimentální skupiny jsou porovnány se skupinou kontrolní, na kterou žádná intervence nebyla použita. Z výsledků vyplývá, že ani jedna z použitých intervencí neměla signifikantní vliv na změnu zkoumaného efektu. Dále jsou uvedeny limity práce, kterými můžou být například nereprezentativní soubor otázek, malý počet respondentů nebo zvolený způsob vyhodnocení dat. Závěrem jsou uvedeny i návrhy pro budoucí výzkumy, které by mohly na tuto práci navázat. Tyto doporučení se týkají například kvalitnějšího souboru otázek nebo zvýšení motivace respondentů.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses