Vliv Hurstova exponentu na úspěšnost vybraných metod předvídání cen finančních aktiv - Stolín, Martin; Fičura, Milan; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se zabývala vlivem Hurstova exponentu na úspěšnost metod předvídání cen aktiv. Nejprve byly popsány dosavadní znalosti a základní teorie (metody stanovení Hurstova exponentu, časové řady s dlouhou pamětí, indikátory technické analýzy) potřebná ke zpracování dat. Následně byly vybrané poznatky aplikovány na reálných datech z oblasti finančních trhů. Vliv Hurstova exponentu se potvrdil na vybraných metodách momentových a reverzních investičních strategiích.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses