Proces přeměny volnočasové aktivity v podnikání - Matoušková, Markéta; Müllerová, Jana; Bočková, Nina, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou přeměny volnočasové aktivity v podnikání, a s ní souvisejících překážek. Cílem této práce je identifikace klíčových momentů v průběhu procesu přeměny volnočasové aktivity v kreativním sektoru v podnikání. Pro výzkum byla zvolená kvalitativní metoda ve formě polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s podnikateli, kteří přeměnili svou volnočasovou aktivitu v podnikání. Výzkum se zaměřuje především na motivaci, která vede podnikatele k této změně, na samotnou přeměnu volnočasové aktivity v podnikání, a s ní souvisejících klíčových okamžiků, na překážky, které musí podnikatelé v začátcích podnikání překonat, a v neposlední řadě na to, zda se podnikatelé vnímají jako úspěšní. Na základě zjištěních z výzkumu byl na konci práce vytvořen souhrn doporučení pro potencionální podnikatele.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses