Podpojištění v majetkovém pojištění - Piliugina, Iuliia; Ducháčková, Eva, 1958-; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice podpojištění v majetkovém pojištění. Úvodem do problematiky je popis aktuální situace na pojistným trhu. Je zde rovněž definován termín pojistná částka a jsou uvedené metody jejího stanovení a aktualizace. Nejprve je podpojištění a s ním spojené stanovení výše pojistného plnění v případě škody rozebráno z teoretického pohledu. Výskyt dvojího právního vykladu příslušného § 2854 je v práci představen v rámci porovnání pojistných podmínek jednotlivých pojišťoven a podpořen uvedenými příklady z praxe. Existence nesouladu ve výkladu vedlo k tomu, že Ministerstvo financí připravilo návrh na úpravu novely části Občanského zákoníku, která podpojištění definuje.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses