Účetní specifikace pronajímaných nemovitostí – IFRS vs. české účetní předpisy - Kartova, Filiz (2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na účetní specifikace pronajímaných nemovitostí, a to jak z pohledu IFRS, tak z pohledu Českých účetních předpisů. Celá práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou obecně popsány Mezinárodní standardy účetního výkaznictví a České účetní předpisy, podstata investování do nemovitostí a jejich účetní zachycení, dále evidence nemovitostí z pohledu nájemce a pronajímatele v rámci leasingu. Druhá část je věnována ilustrativnímu příkladu, jehož cílem bude komparace účetních pravidel zmíněných v teoretické části.