Účetní specifikace pronajímaných nemovitostí – IFRS vs. české účetní předpisy - Kartova, Filiz; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na účetní specifikace pronajímaných nemovitostí, a to jak z pohledu IFRS, tak z pohledu Českých účetních předpisů. Celá práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou obecně popsány Mezinárodní standardy účetního výkaznictví a České účetní předpisy, podstata investování do nemovitostí a jejich účetní zachycení, dále evidence nemovitostí z pohledu nájemce a pronajímatele v rámci leasingu. Druhá část je věnována ilustrativnímu příkladu, jehož cílem bude komparace účetních pravidel zmíněných v teoretické části.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses