Využití starých industriálních objektů v Praze pro kulturní účely - Řezníčková, Martina; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se věnuje problematice nového využití průmyslových objektů v centrální zóně hlavního města Prahy a poukazuje na limity tohoto procesu. Jejím cílem je identifikovat přístupy umožňující budovám získat novou funkci a rovněž na příkladech konkrétních projektů zjistit jejich specifika, na která naváže následná formulace návrhů řešení. Teoretická část shrnuje problematiku průmyslového dědictví, včetně historického vývoje i aktuální situace, ke které se váže i nové využití těchto budov. Praktická část identifikuje přístupy, jež lze mít k jejich revitalizaci a skrze rozhovory s provozovateli a vlastníky zkoumá konkrétní projekty. Každý z nich je v mnoha ohledech specifický, přesto všichni čelí záležitostem podobného rázu. Práce proto identifikuje konkrétní omezení a možnosti spjaté s objekty či provozem organizací a shrnuje společné problémy, které vyústí k formulaci doporučení.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses