Naturismus - forma cestovního ruchu - Brousilová, Taťána; Dianová, Markéta; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá tématem naturismu z pohledu cestovního ruchu. Přináší definici naturistického turismu, analyzuje nabídku této specifické formy a zkoumá motivace jeho účastníků. Na data, získaná pomocí dotazníkového šetření, byla aplikována faktorová analýza s cílem identifikovat faktory ovlivňující chování naturistických turistů a zároveň byla data analyzována pomocí teorií zabývajících se motivacemi v turismu. Byly identifikovány hlavní motivace působící na účastníky naturistického turismu. Dále se práce zabývá spolkem Českomoravská federace naturistů, který zastřešuje naturistické aktivity v České republice a zastupuje místní naturisty na mezinárodní úrovni. Jelikož se spolek potýká s problémem ubývajících členů, na základě analýzy dat byla formulována doporučení k získání větší členské základny.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses